Online cursus

borstvoeding
EEN GOED BEGIN

VOOR WIE IS DEZE CURSUS? ​

 1. Als aanstaande moeder, biedt de cursus waardevolle begeleiding om je voor te bereiden op een succesvolle borstvoedingservaring, ongeacht je ervaring.
 2. Als partner kun je met de cursus de nodige kennis en vaardigheden opdoen om je vrouw effectief te ondersteunen tijdens de borstvoedingsperiode.
 3. Als moeder die al borstvoeding geeft, biedt de cursus uitgebreide inzichten en oplossingen voor eventuele uitdagingen die je kunt tegenkomen.

Wees voorbereid op jouw borstvoedingsavontuur!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begrip van je lichaam, belangrijke aspecten, babygedrag en het interpreteren van signalen maken echt het verschil!

Tijdens de kraamtijd en het borstvoedingsavontuur kunnen twijfels overweldigend zijn. Een goed begrip van borstvoeding, wat jouw lichaam en baby nodig hebben, helpt rust te brengen in deze speciale periode.

1 jaar toegang tot 18 korte video’s met een totale lengte van 2 uur overzichtelijk op eigen volgorde en tempo te kijken.

BORSTVOEDING HOE MOEILIJK KAN HET ZIJN?​

Helaas is het niet zo vanzelfsprekend dat een borstvoedingsavontuur prettig verloopt of überhaupt lukt. 80% van de zwangeren hebben het voornemen om borstvoeding te gaan geven. Maar na 1 maand krijgen nog maar 40% van de baby’s borstvoeding

HOE KAN HET ZO VAAK MIS gaan?​

Er zijn vele redenen; zoals gebrek aan goede begeleiding, gebrek aan zelfvertrouwen, reacties van de omgeving. Er is zo veel tegenstrijdige informatie waardoor je het zelf soms zelf ook niet meer overziet.

Borstvoeding krijgt helaas weinig aandacht in ons gezondheidszorgstelsel en de kennis van vele hulpverleners (verpleegkundige, artsen en zelfs kraamverzorgende en verloskundigen) is beperkt. Daarom is het dus heel belangrijk om zelf kennis te hebben om problemen te voorkomen.

Waarom deze cursus?

Deskundigheid van een ervaren professional: Deze cursus is samengesteld door Lisette, een lactatiekundige en expert op het gebied van borstvoeding. Je krijgt toegang tot waardevolle kennis die zij speciaal voor jou heeft samengebracht in een uitgebreide online cursus.

Volledige en diepgaande informatie: Ontvang een volledige en diepgaande uitleg over alle aspecten van borstvoeding, inclusief praktische tips voor direct na de bevalling en gedurende de borstvoedingsperiode.

Flexibel en toegankelijk: Online cursussen bieden flexibiliteit qua planning en tijdsbesteding. Ook partners kunnen de cursusmaterialen samen met de zwangere vrouw bekijken en zo een beter begrip ontwikkelen van hoe ze hun partner kunnen ondersteunen tijdens de borstvoedingsperiode.

Specifiek ontworpen voor jou: Of je nu een nieuwe moeder bent, een ervaren ouder, of gewoon geïnteresseerd bent in borstvoeding, deze cursus is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen. We richten ons op relevante wetenschappelijke informatie die direct toepasbaar is in verschillende situaties.

Cursus Details

De cursus duurt

Korte filmpjes bij elkaar 2 uur

Cursus prijs

€57

Beschikbaar

Een jaar lang toegang

Deze cursus gaat jou helpen!

Tijdens deze cursus vertel ik je alles wat je wilt weten voordat je gaat starten met borstvoeding. Zodat je met veel vertrouwen borstvoeding gaat geven, dat je weet wat waar je op moet letten voor een optimale start.

nog 2 mooie bonussen!

 1. Als bonus heb ik ook nog een uitgebreide les gemaakt over kolven, hoe start je met kolven en hoe combineer je borstvoeding en werk. 
 2. Daarnaast krijg je de mini-cursus ‘De sleutel tot succes, ‘goed aanleggen’ er gratis bij!  Natuurlijk komt dit uitgebreid in de cursus terug maar deze mini cursus legt het nogmaals duidelijk en concreet uit. 

Onderwerpen

Ik ben Lisette van der Werf

Als Lactatiekundige IBCLC  heb ik afgelopen jaren al meer dan 1000 vrouwen mogen helpen met borstvoedingsproblemen en zie ik bijna iedere dag verschillende gezinnen die borstvoeding geven.

Door deze online cursus wil ik nog meer moeders kunnen helpen. Uit eigen ervaring weet ik hoe onzeker je kan worden en helemaal tijdens een borstontsteking wanneer je je ellendig voelt. 

Er is zoveel informatie op internet te vinden, vaak tegenstrijdig. In deze cursus ga ik je heel concreet helpen om er voor te zorgen dat jij je snel beter voelt en weer met vertrouwen verder kan gaan voeden. 

Ik heb jaren lange ervaring als lactatiekundige maar ook als borstvoedende moeder. Mijn kracht zit in zo logisch, praktisch en haalbaar uitleg te geven. Daarmee ga ik je helpen om van die borstontsteking af te komen! 

Lactatiekundige

Ervaringen van andere

Deze cursus was voor mij de perfecte voorbereiding. Het zijn aantrekkelijke lessen, korte fijne video's waar Lisette alles heel kundig en duidelijk verteld. Ik ga vol vertrouwen de borstvoeding tegemoet!
Susanne
Je filmpjes zijn zo helder en duidelijk. Ik heb er zoveel aan gehad. Ik stuur het nu iedereen door die moeder wordt en borstvoeding geeft. Dit moet iedereen weten!
Melissa
Prachtige filmpjes! Zo duidelijk en goede voorbeelden. Alles wat je verteld is duidelijk en begrijpelijk. Dit is goud! Dit gaat zoveel mensen helpen.
Iris
De borstvoedingscursus heb ik als zeer waardevol ervaren. Ook een later consult voor wat aanvullend advies toen de kleine er was, heb ik als zeer leerzaam en prettig ervaren. Lisette is open, eerlijk en duidelijk. Geeft veel nieuwe inzichten. Heel fijn in contact.
Anouk
Wij hebben de Borstvoedingscursus gevolg van Lisette. Van de theorie tot het geven van borstvoeding. Alles werd stapsgewijs uitgelegd op een hele rustige en laagdrempelige manier. Voor ons geeft dit veel vertrouwen voor de geboorte van ons eerste kindje en de tijd die komen gaat. Een echte aanrader!
Myrthe
Wij hebben gekozen voor een online cursus over borstvoeding, naast onze hypnobirth cursus voor de bevalling. Hierdoor hebben we nu het gevoel dat we helemaal voorbereid zijn op de komst van ons zoontje en straks een mooie start kunnen maken met de borstvoeding.
Marijke
Online cursus

Hoe werkt het!

 • Je koopt je kaartje en je kan direct inlog zodat je gelijk toegang hebt tot de cursus
 • Je begint met de video’s kijken wanneer het jou uitkomt en de cursus blijft een jaar toegankelijk
 • Je kan de video’s dus zovaak kijken als dat jij zou willen

FAQ

Kan een online cursus echt helpen? Absoluut! De online cursus is speciaal ontworpen voor moeders die borstvoeding willen gaan geven. Hier zijn enkele redenen waarom deze cursus echt het verschil kan maken:

De cursus is ontwikkeld door een lactatiekundige, een expert op het gebied van borstvoeding en lactatie. Je krijgt toegang tot grondig onderzochte en deskundig samengestelde informatie die specifiek gericht is op jouw goede voorbereiding.

Je kunt de cursus volgen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. De toegankelijkheid van online leren zorgt ervoor dat je op je eigen tempo kunt bekijken, met de mogelijkheid om de inhoud opnieuw te bekijken wanneer dat nodig is.

De cursus biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische tips die je direct kunt toepassen. Van technieken om een goede start te maken met borstvoeding, te zorgen voor een goede productie tot tips om pijnvrij aan te leggen. Ik streef ernaar je concrete tools te geven om met vertrouwen aan je borstvoedingsavontuur te beginnen.

De vergoeding voor de cursus kan variëren afhankelijk van je zorgverzekering en het type aanvullende verzekering dat je hebt. Sommige verzekeringen bieden dekking voor specifieke gezondheidsgerelateerde cursussen, waaronder lactatieondersteuning en borstvoedingsadvies. Hier zijn de stappen die je kunt ondernemen om te achterhalen of de cursus wordt vergoed:

 1. Neem contact op met je verzekeraar: Raadpleeg de klantenservice van je zorgverzekeraar om te vragen of de cursus in aanmerking komt voor vergoeding. Vraag specifiek naar de voorwaarden en beperkingen van je polis met betrekking tot cursussen en preventieve zorg.

 2. Controleer je polisdocumenten: Bekijk de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering om te zien of er expliciet melding wordt gemaakt van vergoedingen voor gezondheidsgerelateerde cursussen. Hier vind je gedetailleerde informatie over de dekking.

 3. Vraag om een schriftelijke bevestiging: Als je verzekeraar aangeeft dat de cursus mogelijk wordt vergoed, vraag dan om een schriftelijke bevestiging van deze informatie. Dit kan handig zijn voor je administratie.

Als je na de bevalling merkt dat het anders loopt dan je hebt geleerd in de cursus. Is het belangrijk om extra hulp in te schakelen. 

 1. Raadpleeg een Lactatiekundige; Een lactatiekundige kan waardevolle inzichten bieden met betrekking tot de voedingspositie, aanhaptechnieken en algemene borstvoedingsadviezen. Zij kunnen je begeleiden bij mogelijke aanpassingen om de situatie te verbeteren.

 2. Blijf luisteren naar je lichaam: Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt en besteed aandacht aan zelfzorg. Borstvoeding heeft soms even tijd nodig, voel geen haast of druk. Het hoeft echt niet allemaal in de eerste weken al te lukken. 

Onthoud dat elke situatie uniek is, en het is belangrijk om professioneel advies in te winnen voor een gepersonaliseerde benadering van jouw specifieke omstandigheden. Het welzijn van jou en je baby staat voorop.

Natuurlijk! Hoewel deze persoonlijke begeleiding niet is inbegrepen bij de standaard cursusprijs, biedt ik natuurlijk de mogelijkheid om een apart consult te boeken.

 1. In het online programma probeer ik natuurlijk al zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en specifieke tips voor verschillende situaties te belichten.
 2. Mocht je toch graag een persoonlijk consult plannen om je specifieke vragen te bespreken en advies ontvangen dat volledig is afgestemd op jouw situatie is dit altijd mogelijk. 

Voor het boeken van een 1 op 1 consult, kun je online een afspraak plannen zowel fysiek als telefonisch. Lisette staat klaar om je te helpen en extra ondersteuning te bieden. We streven ernaar om je te begeleiden op een manier die past bij jouw unieke behoeften en om ervoor te zorgen dat jij en je baby de best mogelijke zorg ontvangen.