Contact

Heb je vragen over een cursus, of heb je toch persoonlijke hulp nodig neem gerust contact op

06-13512332

Bereikbaar tussen 9 en 14 uur

Apeldoorn

Badhuisweg 87, 7314EB

Contact formulier

FAQ

Absoluut! De online cursussen is speciaal ontworpen om moeders die borstvoeding geven of willen gaan geven. Hier zijn enkele redenen waarom de online cursussen echt het verschil kan maken:

  1. De cursus is ontwikkeld door een lactatiekundige, expert op het gebied van borstgezondheid en lactatie. Je krijgt toegang tot grondig onderzochte en deskundig samengestelde informatie die specifiek gericht is op jouw vraag.

  2. Je kunt de cursus volgen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt, waardoor kan je het direct aan de slag en het in de praktijk gaan toepassen. De toegankelijkheid van online leren zorgt ervoor dat je op je eigen tempo kunt bekijken, met de mogelijkheid om de inhoud opnieuw te bekijken wanneer dat nodig is.

  3. De cursus biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische tips die je direct kunt toepassen. Ik streef ernaar je concrete tools te geven om met vertrouwen  je borstvoedingsavontuur in te gaan of te vervolgen. 

De vergoeding voor de cursus kan variëren afhankelijk van je zorgverzekering en het type aanvullende verzekering dat je hebt. Sommige verzekeringen bieden dekking voor specifieke gezondheidsgerelateerde cursussen, waaronder lactatieondersteuning en borstvoedingsadvies. Hier zijn de stappen die je kunt ondernemen om te achterhalen of de cursus wordt vergoed:

  1. Neem contact op met je verzekeraar: Raadpleeg de klantenservice van je zorgverzekeraar om te vragen of de cursus in aanmerking komt voor vergoeding. Vraag specifiek naar de voorwaarden en beperkingen van je polis met betrekking tot cursussen en preventieve zorg.

  2. Controleer je polisdocumenten: Bekijk de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering om te zien of er expliciet melding wordt gemaakt van vergoedingen voor gezondheidsgerelateerde cursussen. Hier vind je gedetailleerde informatie over de dekking.

  3. Vraag om een schriftelijke bevestiging: Als je verzekeraar aangeeft dat de cursus mogelijk wordt vergoed, vraag dan om een schriftelijke bevestiging van deze informatie. Dit kan handig zijn voor je administratie.

In de cursussen wordt ook verteld wanneer volgende stappen moet ondernemen en welke stappen dit dan zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

  1. Raadpleeg een Lactatiekundige; Een lactatiekundige kan waardevolle inzichten bieden met betrekking tot de voedingspositie, aanhaptechnieken en algemene borstvoedingsadviezen. Zij kunnen je begeleiden bij mogelijke aanpassingen om de situatie te verbeteren.

  2. Blijf luisteren naar je moedergevoel: Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt en besteed aandacht aan zelfzorg. Het is essentieel om naar je intuïtie te luisteren. Soms hebben aanpassingen tijd nodig en ook borstvoeding is iets wat gedult vergt, bijsturing en oefening. 

Onthoud dat elke situatie uniek is, en het is belangrijk om professioneel advies in te winnen voor een gepersonaliseerde benadering van jouw specifieke omstandigheden wanneer de inhoud van de cursus je niet afdoende helpt. Het welzijn van jou en je baby staat voorop.

Natuurlijk! Hoewel deze persoonlijke begeleiding niet is inbegrepen bij de standaard cursusprijs, biedt ik natuurlijk de mogelijkheid om een apart consult te boeken.

  1. In het online programma probeer ik natuurlijk al zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en specifieke tips voor verschillende situaties te belichten.
  2. Mocht je toch graag een persoonlijk consult plannen om je specifieke vragen te bespreken en advies ontvangen dat volledig is afgestemd op jouw situatie is dit altijd mogelijk. 

Voor het boeken van een 1 op 1 consult, kun je online een afspraak plannen zowel fysiek als telefonisch. Lisette staat klaar om je te helpen en extra ondersteuning te bieden. We streven ernaar om je te begeleiden op een manier die past bij jouw unieke behoeften en om ervoor te zorgen dat jij en je baby de best mogelijke zorg ontvangen.