Online cursus

Alles over borstontsteking

VOOR WIE IS DEZE CURSUS? ​

 1. Heb je op dit moment een (beginnende) borstontsteking en wil je weten wat je het beste kan doen om zo snel mogelijk beter te worden? 
 2. Heb je al (meerdere) borstontstekingen gehad en wil je weten hoe je vanaf nu dit gaat voorkomen? 
 3. Voor iedereen die meer wil weten over borstontstekingen omdat je borstvoeding geeft, gaat geven of met moeders werkt die borstvoeding geven.

Hoe kom je van je borstontsteking af?

Wil je zo snel mogelijk geholpen worden en je beter voelen dan is deze online cursus voor jou!

Duidelijke begrijpelijke informatie en zeer praktische  tips die je gelijk kan toe passen om je beter te voelen.

1 jaar toegang tot 15 korte video’s met een totale lengte van 1 uur overzichtelijk op eigen volgorde en tempo te kijken.

Borstontsteking is vreselijk!​

Geef je borstvoeding dan wil je zeker geen BORSTONTSTEKING krijgen, een kleine baby hebben en ziek zijn is gewoon absoluut geen fijne combinatie. Tijdens een borstontsteking kan je je enorm ellendig voelen en daarom heb ik een online cursus gemaakt om je hier zo snel mogelijk vanaf te helpen en er voor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. 

Waarom deze cursus?

 1. Deskundigheid van een ervaren professional: Deze cursus is samengesteld door deskundigen op het gebied van borstgezondheid en borstontsteking. Je krijgt toegang tot waardevolle kennis en ervaring die je niet elders vindt.

 2. Volledige en diepgaande informatie: Leer alles wat je moet weten over borstontsteking, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën voor preventie en behandeling. Onze cursus biedt een grondige en uitgebreide benadering van het begrijpen en beheren van borstontsteking.

 3. Praktische toepassing: In plaats van alleen maar theorie, biedt deze cursus praktische tips en technieken die je direct kunt toepassen. Ontwikkel de vaardigheden die je nodig hebt om borstontsteking effectief te herkennen, behandelen en voorkomen.

 4. Specifiek ontworpen voor jou: Of je nu een nieuwe moeder bent, een ervaren ouder, of gewoon geïnteresseerd bent in borstgezondheid, deze cursus is ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen. We richten ons op relevante wetenschappelijke informatie die direct toepasbaar is op verschillende situaties.

Cursus Details

De cursus duurt

Korte filmpjes bij elkaar 1 uur

Cursus prijs

€ 37,50

Beschikbaar

Een jaar lang toegang

Deze cursus gaat jou helpen!

Tijdens deze cursus vertel ik je hoe borstontstekingen kunnen ontstaan en wat er nou precies gebeurt in je lichaam. Daarnaast gaan we samen aan de slag om je borstontsteking zo snel mogelijk te laten genezen. 

nog 3 mooie bonussen!

 1. Ik heb een mooi les voor jou opgenomen over hoe krijg je je (over) productie in balans 
 2. Daarnaast krijg je de mini-cursus ‘De sleutel tot succes, ‘goed aanleggen’ er gratis bij!  Dit is namelijk ook cruciaal is om een borstontsteking te voorkomen 
 3. Laatste bonus waar ik heel trots op ben! Karla Teklenburg heeft een prachtige meditatie opgenomen om weer terug in vertrouwen te komen

Onderwerpen

Ik ben Lisette van der Werf

Als Lactatiekundige IBCLC  heb ik afgelopen jaren al meer dan 1000 vrouwen mogen helpen met borstvoedingsproblemen en zie ik bijna iedere dag verschillende gezinnen die borstvoeding geven.

Door deze online cursus wil ik nog meer moeders kunnen helpen. Uit eigen ervaring weet ik hoe onzeker je kan worden en helemaal tijdens een borstontsteking wanneer je je ellendig voelt. 

Er is zoveel informatie op internet te vinden, vaak tegenstrijdig. In deze cursus ga ik je heel concreet helpen om er voor te zorgen dat jij je snel beter voelt en weer met vertrouwen verder kan gaan voeden. 

Ik heb jaren lange ervaring als lactatiekundige maar ook als borstvoedende moeder. Mijn kracht zit in zo logisch, praktisch en haalbaar uitleg te geven. Daarmee ga ik je helpen om van die borstontsteking af te komen! 

Lactatiekundige

Ervaringen van andere

Ik ben blij met deze informatie en ga alle tips gebruiken mocht het nog een keer komen. Met jou hulp voed in nu nog steeds wan anders was ik echt allang gestopt, dus ik ben heel blij met je!
Amanda
Je filmpjes zijn zo helder en duidelijk. Ik heb er zoveel aan gehad. Ik stuur het nu iedereen door die moeder wordt en borstvoeding geeft. Dit moet iedereen weten!
Melissa
Wat een goede informatie en fijne tips, hierdoor ging de borstvoeding bij mij als een lopend vuurtje, Mijn dochter is nu 3,5 maand en mede door jouw tips geen borstontsteking meer gehad.
Iris
Dankjewel Lisette, ik kan je niet genoeg bedanken. Wat ben ik blij dat je door mijn verloskundige bent geadviseerd. De borstontsteking was vreselijk maar jou hulp heeft het verschil gemaakt.
Melanie
Midden in de nacht voelde ik me zieker worden, zo blij dat ik direct met al deze info aan de slag kon. Hierdoor kunnen verkopen dat ik aan de antibiotica moest en met plezier ben blijven voeden.
Jennifer
Door de goede uitleg van Lisette snapte ik waarom ik wel of juist niet moest doen. Ondanks dan verschillende mensen andere adviezen gaven. Hierdoor ben ik snel van de klachten af gekomen.
Britt
Online cursus

Hoe werkt het!

 • Je koopt je kaartje en krijgt een mailtje met inlog gegevens zodat je gelijk toegang hebt tot de cursus
 • Je begint met de video’s kijken en kan direct aan de slag met de concrete tips
 • De cursus blijft een jaar toegankelijk en kan je onbeperkt kijken

FAQ

Absoluut! De online cursus is speciaal ontworpen om moeders die borstvoeding geven en te maken hebben met een borstontsteking, effectief te ondersteunen. Hier zijn enkele redenen waarom onze cursus echt het verschil kan maken:

 1. De cursus is ontwikkeld door een lactatiekundige, expert op het gebied van borstgezondheid en lactatie. Je krijgt toegang tot grondig onderzochte en deskundig samengestelde informatie die specifiek gericht is op het begrijpen, behandelen en voorkomen van borstontsteking.

 2. Je kunt de cursus volgen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt, waardoor kan je het direct aan de slag en zorgen voor een snelle genezing. De toegankelijkheid van online leren zorgt ervoor dat je op je eigen tempo kunt bekijken, met de mogelijkheid om de inhoud opnieuw te bekijken wanneer dat nodig is.

 3. De cursus biedt niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische tips die je direct kunt toepassen. Van technieken om een borstontsteking te behandelen tot preventieve maatregelen voor de toekomst, ik streef ernaar je concrete tools te geven om met vertrouwen  je borstvoedingsavontuur te vervolgen. 

De vergoeding voor de cursus kan variëren afhankelijk van je zorgverzekering en het type aanvullende verzekering dat je hebt. Sommige verzekeringen bieden dekking voor specifieke gezondheidsgerelateerde cursussen, waaronder lactatieondersteuning en borstvoedingsadvies. Hier zijn de stappen die je kunt ondernemen om te achterhalen of de cursus wordt vergoed:

 1. Neem contact op met je verzekeraar: Raadpleeg de klantenservice van je zorgverzekeraar om te vragen of de cursus in aanmerking komt voor vergoeding. Vraag specifiek naar de voorwaarden en beperkingen van je polis met betrekking tot cursussen en preventieve zorg.

 2. Controleer je polisdocumenten: Bekijk de polisvoorwaarden van je aanvullende verzekering om te zien of er expliciet melding wordt gemaakt van vergoedingen voor gezondheidsgerelateerde cursussen. Hier vind je gedetailleerde informatie over de dekking.

 3. Vraag om een schriftelijke bevestiging: Als je verzekeraar aangeeft dat de cursus mogelijk wordt vergoed, vraag dan om een schriftelijke bevestiging van deze informatie. Dit kan handig zijn voor je administratie.

Als de symptomen van een borstontsteking aanhouden, is het belangrijk om proactief actie te ondernemen. In de cursus wordt ook verteld wanneer volgende stappen moet ondernemen en welke stappen dit dan zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

 1. Raadpleeg een Lactatiekundige; Een lactatiekundige kan waardevolle inzichten bieden met betrekking tot de voedingspositie, aanhaptechnieken en algemene borstvoedingsadviezen. Zij kunnen je begeleiden bij mogelijke aanpassingen om de situatie te verbeteren.

 2. Blijf luisteren naar je lichaam: Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt en besteed aandacht aan zelfzorg. Het is essentieel om stress te verminderen en je lichaam de kans te geven te herstellen.

Onthoud dat elke situatie uniek is, en het is belangrijk om professioneel advies in te winnen voor een gepersonaliseerde benadering van jouw specifieke omstandigheden. Het welzijn van jou en je baby staat voorop.

Natuurlijk! Hoewel deze persoonlijke begeleiding niet is inbegrepen bij de standaard cursusprijs, biedt ik natuurlijk de mogelijkheid om een apart consult te boeken.

 1. In het online programma probeer ik natuurlijk al zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en specifieke tips voor verschillende situaties te belichten.
 2. Mocht je toch graag een persoonlijk consult plannen om je specifieke vragen te bespreken en advies ontvangen dat volledig is afgestemd op jouw situatie is dit altijd mogelijk. 

Voor het boeken van een 1 op 1 consult, kun je online een afspraak plannen zowel fysiek als telefonisch. Lisette staat klaar om je te helpen en extra ondersteuning te bieden. We streven ernaar om je te begeleiden op een manier die past bij jouw unieke behoeften en om ervoor te zorgen dat jij en je baby de best mogelijke zorg ontvangen.